Jump to content
Battlefield.no

zillyDuck

Supermedlem
 • Content Count

  3,959
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About zillyDuck

 • Rank
  forum-tøffing
 • Birthday 07/11/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stavanger
 • Interests
  internett.
 1. Når døgnfluen sosiale nettverk gå av moten, vil folk komme strømmende tilbake til forumet igjen.
 2. Bra jobbet. Flaks den ikke gikk igjennom.
 3. Om du må omskoleres og kan vurdere det, er barnehagelærer sjukt nice. Garantert jobb uansett hvor i byen eller landet du snur deg, og en veldig givende hverdag. Selv er jeg for tiden lokalpolitiker etter å ha dasset meg igjennom et helt spekter av forskjellige yrker og utdanninger de siste 10 årene. Et tips: Ikke ta utdanning om du ikke håper på å få beste karakter, da er du åpenbart ikke motivert nok til å studere.
 4. Ghad har selvsagt et poeng, et poeng jeg tror de fleste ser. Folk er til syvende og sist ansvarlige for sine egne handlinger. Men selv om man ser poenget, betyr ikke det at man er enige i måten folk bør ansvarliggjøres på. Vi lever i et samfunn, og må derfor kollektivt ordne opp, fremfor å avfeie det som en enkelthendelse. Er det kun voldtektsmannen som tol syvende og sist kan skyldes på for sine handlinger? Ja og nei. Voldtektsmannen må selvsagt ta sin del av skylden. Derfor har vi straff for voldtekt. Men om voldtekt skjer, er det også noe med samfunnsmodellen vår som ikke fungerer. Skjer det for ofte, må vi kanskje endre samfunnsmodellen vår, heller enn å bare skylde på at "flere folk blir onde, men det er ikke noe vi kan gjøre, det er deres feil." Kanskje har vi for trange gater, eller for strenge lover, eller for få kvinner. å hele tiden skylde på enkeltpersoner og late som at ikke samfunnsmodellen vår ikke har del i skylden nytter ikke. I Norge har vi svært lite organisert kriminalitet i forhold til andre østeuropeiske land, for eksempel. Hva skyldes det? Er dette fordi østeuropeere er ondere? Nei, det er fordi de lever i et samfunn hvor det er svært mye lettere å drive med dette, og hvor dette er tradisjon. Vi er alle enkeltindivider, men vi er også borgere. Liker også denne bloggposten av Annie Leonard, kjerringa bak The Story of Stuff. "Let's stop thinking like consumers, and start thinking like citizens." mine 2 øre.
 5. Joda, men så tjener vi enormt på å ha smarte hoder i befolkningen også. Folk med utdanning er sunnere, sloss mindre og jobber mer. Man må selvsagt ikke ha bachelor for å bli noe her i verden, men det blir feil å overdrive bachelor-eksplosjonen. Det er jo tross alt en stor økning i arbeidsplasser som krever bachelor nå enn før. Nå må man jo nesten ha bachelor for å jobbe i butikk, og ingeniørstilling for å være mekaniker. Det er dessuten en veldig tydelige tall på at utdanning lønner seg samfunnsøkonomisk, så å gi mindre midler til utdanning får jeg ikke til å stemme. Uten at det bryter med ditt argument om å spisse midlene mer, selvsagt - men jeg håper at vi er enige i at vi ikke burde bruke mindre penger på utdanning. Jeg er helt enig i at mye må gjøres og forandres i utdanningssektoren. Synes likevel at det grenser til komisk å mene at dumme folk må være fornøyde med vaskejobber, mens smarte skal ha tilgang til skolegang. Selvsagt kunne vi fått en elite i Norge som er hundre ganger smartere enn de er nå, om vi brukte alle ressursene på det. Men da ville antall (ut)dannede også sunket kraftig, og den generelle kunnskapen til borgerne hadde falt kraftig. Borgerne vet du, de som stemmer ved valg og bor her i landet. Jeg synes heller vi bør jobbe med å få ned kostnadene til utdanningen, og få skolen ut av klasserommet og inn i hverdagen til folk. Å lære skal være gøy, og det skal være noe vi skal ville drive med. Det skal ikke være nettopp det du sier, et lukket selskap kun for spesielt interesserte og intelligente mennesker.
 6. Det er en "page". Men kjipt at alt er navn på facebook da, og man ikke kan bruke nick. Det er sant. Tør du ikke stå for det du skriver om ditt fulle navn står forran i stedet for nicket ditt? Jo men jeg vet da faen hva alle her heter. Må jo lære alle navnene på nytt da. Er dessuten ikke forumcount på facebook, som jo er 40% av grunnen til de fleste poster her uansett.
 7. zillyDuck

  Apple....

  http://www.apenotmonkey.com/comics/2011-10...uy-who-died.jpg
 8. greit, kaster meg på jeg. I Albania er det nettopp sånn, "et sosialistisk mareritt", som du legger det frem. Der tar veldig mange utdanning, gjerne innen humaniora og samfunn, mens veldig få får jobb, og det er en meget liten sammenheng mellom det man lærer på skolen og det man bruker i det virkelige livet. Det blir også satset mye på skoler og lærere, for å få ned arbeidsledigheten. Jeg er enig i at dette er utrolig kjipt. Men det gjør jo ikke at all universitetsutdannelse er dårlig. Det må jo ikke være sånn. Før var det nok med 4-5årig skole for å henge med i svingene i samfunnet, og mange trengte ikke det engang. Nå går man naturlig nok mer på skole, fordi samfunnet er mye mer komplekst enn før. Vi bor i byer, vi leser, vi stemmer. Man må jo selvsagt ikke nødvendigvis lære alt om livet på skolen. Man kan jo lære mye hjemme, for eksempel ved å lese bøker, eller holde seg oppdatert på nett. Kurs via jobben hjelper jo også på. Men uansett hvordan man lærer, er det helt essensielt at vi opprettholder et høyt utdanningsnivå for å holde på velstanden vår. De som ikke vet bedre, vet somoftest ikke bedre fordi de har ikke lært bedre. At vi går for et høyere skille mellom "de lærde" og "resten", tror jeg ikke gjør at samfunnet vårt blir noe bedre. At nordmenn ikke vil ha vaskejobber betyr ikke at vi derfor burde satse på å få en underklasse av arbeidere som ikke vil ha noe høyere jobb enn vaskejobber. Alle bør få lov til å lære om de vil, og jo flere som gjør det, jo bedre. Jeg er ikke noe "lærd" eller "skolegutt" selv. og har vært noen år i arbeidslivet. Det gjør jo at jeg synes du har rett i mye, men drar feil konklusjon. Jeg synes det er rett at folk ikke bør dra seg gjennom et haug med kjedelige fag de ikke liker, fordi de er for late til å bytte. Men her synes jeg at universitetene i Norge er generelt skikkelig dårlig lagt opp. Uten at jeg kjenner til UiO, som sikkert er bedre enn resten, på grunn av størrelsen. Lite valgfrihet, dårlige og gammeldags undervisning, og ikke minst en helt språ evalueringsmetode (5timers eksamen på papir? wtf?). Frafallet i vgs viser jo at noe helt klart må gjøres allerede da. Kanskje er private skoler løsningen, hvor folk må betale for skolen. Kanskje bør det bli mer fokus på IKT i skolen, og valgfrihet. Eller kanskje man må gå tilbake til pisk og tavleundervisning. Eller kanskje ikke. Det som uansett helt sikkert ikke er løsningen, er å gå inn for mindre utdanning for folket.
 9. 1.5 milliarder til kirken som vanlig. Lite i forhold til andre budsjetter, men gud bedre hvor utnyttig pengebruk. Forresten utrolig at noen kan mene at vi tar for mye høyere utdanning. Men det er vel en evigvarende diskusjon.
 10. Kommer jo an på hva slags venner man har. Inviterer man venner som er griser, så blir selvsagt hybelen en svinesti. Men alle studenter er ikke griser. =)
×
×
 • Create New...