Jump to content
Battlefield.no
 • Dette brevet ble skrevet av Roar "KongKord" Halten. Som en av grunnleggerene fanget han mye av tankegangen, ånden og filosofien bak Battlefield.no i dette brevet. Derfor tar vi vare på det sånn det er og oppdaterer det ikke med dagsaktuelle tall og navn. Vi lar det stå som et minne om hvor vi kommer fra. Et minne om at en felles dugnadsånd, ståpåvilje og engasjement kan skape noe fantastisk.

   

  kongkord.jpg

   Brev fra fronten
   Trondheim 08.12 2004 
   Kjære mamma

   Bakgrunn

   Her i Trondheim har det skjedd store ting siden sist jeg skrev til deg. Battlefield.no har rundet 4000 medlemmer! Hvem skulle trodd det da vi startet med dette desember 2002. Som du sikkert husker var det på Hellfragger alt startet. En trivelig gjeng fra HF bestemte at vi ville lage vårt eget sted som hadde større fokus på krigsspill. Desverre gikk Hellfragger til fuglene, men litt flaks var det i uhellet. Battlefield.no fikk kjekk startshjelp. Jeg skjønner etterhvert hva det vil si å gå fra fødsel til å se barnet ditt vokse opp. Det føles nesten sånn med Battlefield.no. Eneste forskjellen fra historiene du forteller, er at dette ikke gjorde fullt så vondt i forløsningen. Dete hele startet som LOST, men rett før dåpen bestemte vi oss for at Battlefield.no var litt mer passende. Vi ville gjerne at barnet skulle oppfostres i den krigerske tro, og da var det jo kjekt med et navn som sendte deg rett på slagmarken.

   I kulissene

   Når du får et såpass stort barn som Battlefield.no er det viktig at det er struktur bak i rekkene. Apparatet må være i orden. Vel 4000 medlemmer, rundt 11 spillservere, en rekke servere som er adoptert av vennlige mennesker, serverhåndteringssystem og mye mere krever ganske dedikerte mennesker. Jeg skal prøve å forklare deg hvordan vi har løst dette. Organisatorisk er vi som en pyramide. Helt øverst har vi Kammerset. Disse menneskene teller 10 personer med forskjellig ansvar. Dette er bjelle, farlige_Leif, Galilee, Ghadafi, Kong Kord, Kowalski, Kybber, Panic, Steiner, Sussidal og T. Disse har forskjellig ansvarsområder. Deretter kommer det en serverdriftsgruppe. Disse er ansvarlig for den daglige driften, og det er her de mest dagligdagse avgjørelsene blir tatt. Men med nesten 300 spillerslotter krever det også en gjeng som sørger for at alt går rett for seg på spillserverne. Det er her serveradmins har sin viktige oppgave.

   Formål

   Da vi startet nettstedet Battlefield.no, hadde vi ingen anelse om hvor store vi skulle bli. Battlefield.no er et dugnadsprosjekt der medlemmene står i fokus. Vi gjør vårt aller ytterste for at alle skal føle seg velkommen, enten de er 13 år eller godt i 40-årene. Det har vi lyktes med. Det ser vi på den enorme aktiviteten på forumene og på det faktum at vi ofte har over 200 som spiller på våre servere samtidig. Felles for oss alle er at vi elsker å spille online, og den store interessen ligger på krigsspill. Ikke nødvendigvis fra 2. verdenskrig, men også mer moderne krigføring. Du synes kanskje dette høres litt macho ut, men heldigvis stemmer ikke det. Det er heldigvis rimelig stor forskjell på å kose seg med dette foran en dataskjerm, enn det er å ligge i skauen med skarpladet maskingevær.

   Dugnadsånden

   Hele driften av Battlefield.no er basert på dugnad. Vi mottar en del donasjoner. Dette kan være penger og pc-deler. Andre er såpass greie at de stiller med servere og/eller linjer. Medlemmene på forumet bidrar i stort monn for at alle skal få et koslig sted å spille på. Vi har en del løpende utgifter på f.eks webhotell, deler til serverne eller andre ting som krever ett og annet løft fra medlemmene. Og derfor er det utrolig flott at såpass mange synes det er bra å støtte Battlefield.no. Dersom du ønsker å bidra med noen kroner til din kjære sønns store interesse kan du bidra her. Så dersom du har litt dårlig samvittighet for at barnetrygda du mottok for meg ble brukt til helt hverdagslige ting, kan du bøte på samvittigheten nå.
   Nei, nå må jeg stikke. Jeg må spille litt. Kjenner at det rykker skikkelig i mushånden nå.

   Ønsk meg lykke til og at jeg ikke blir skadet under krigen (musearm).

   Hilsen din kjære sønn!

    

    

  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 524 Guests (See full list)

   There are no registered users currently online

  • Member Statistics

   31,403
   Total Members
   2,309
   Most Online
   CoastSkin
   Newest Member
   CoastSkin
   Joined
  ×
  ×
  • Create New...