Jump to content
Battlefield.no

Liger

Supermedlem
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Liger

 • Rank
  Menig
 • Birthday 06/19/1992

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

494 profile views
 1. HAHA Love Trap in Berlin var sykt Gogol Bordello: http://open.spotify.com/track/3ZfHVIkXhsiPxaugiJY9lc De kaller sjangeren sin for sigøyner punk. Hør Start Wearing Purples, de minner meg om pirater.
 2. Hvis man sliter i matematikk, så burde man ikke velge det faget da. Så enkelt er det. Kroppsøving er pålagt. Jeg tror vi, elevene, hadde holdt oss i bedre form om vi fikk morgengymnastikk i minst en halvtime hver dag uten tanke på pensum og øvelser som måtte blitt gjennomført. Hva er vitsen med å få karakter et fag som går ut på å holde seg i form når man har realfag? Og folk hadde ikke sittet ved sidelinjen om ikke læreren hadde gjort noe med det. Det er mange ting en lærer kan gjøre: oppmuntre, kjefte og smelle, sette ned adferd eller true med at en ikke består i kroppsøving. Dessuten så teller innsatsen i teoretiske fag på en annen måte enn å pugge på en prøve dagen før. Man kan uttrykke seg muntlig, stille spørsmål, gjøre alle leksene eller spørre om hjelp. Mange faller ned en karakter for å for eksempel ikke være muntlig aktiv i timene, akkurat slik som noen rykker opp en karakter for å være flink.
 3. Ikke nå lenger. Tatt fra læreplanen: Læreren min tror ikke på at elevene hans kan utvikle ferdighetene sine. Han tror vi faker, og derfor vil karakteren vi får i høst dra oss ned om vi forbedrer oss i løpet av skoleåret. Han har sagt det selv. Får man 3 i høst, vil man sannsynligvis få 3 i vår også. Og det er jo veldig gøy å høre at man ikke duger til noe og hvor dårlig man er når man har gjort sitt beste. Man mister motivasjonen sin. Selvsagt er jo ikke alle gymlærerne "sånn", men min er. Noen av vikarene derimot, de står ved siden av oss og forteller hvor flinke vi er og gir oss tips til forbedringer. Karaktersetting i kroppsøving kan ikke argumenteres eller baseres på riktige eller gale svar slik som i teoretiske fag. Det er heller opp til læreren selv (det vil si: om han/hun ble mistet i trappen som barn og fikk fornuftigheten skadet eller ikke). Karaktersettingen er ustabil, rett og slett.
 4. Teoretiske fag og praktiske fag kan ikke sammenlignes. I et teoretisk fag får man opplæring, hjelp og man trenger bare å pugge før en prøve. Kroppsøvingen på studiespesialiserende i dag består av testing med veldig lite undervisning i forveien. Etter at politikerne fjernet innsats ved karaktersetting, har flere elever gått ned både en og to karakterer i kroppsøving. Dette drar jo selvsagt snittet ned, som kan føre til at de ikke kommer inn på de linjene de vil etter VGS. For å få toppkarakter i kroppsøving må man kunne alle idretter, og ha god teknikk, styrke, koordinasjon, kondisjon, hurtighet, spenst og så videre. Om en stakkars elev har trebein og mangler en arm, skal den eleven likevel vurderes likt som en militærelev som har en like stor styrke som 10 menn. Slik har ihvertfall jeg fått det med meg. Det hele er urettferdig. Ikke alle er flinke til alt, folk er forskjellige. Elever ved studiespesialisering har ikke en gang valgt dette faget, også drar det bare ned snittet til de fleste elevene selv om de gjør sitt aller beste.
 5. Liger

  Avatar

  Det var jo en flott og langdradd film med gode effekter, men det er noe annet ved filmen også. Den minner meg så mye om lucid dreaming (bevisst drømming). At en lam person "våkner opp" i en fargerik og fantasifull drømmeverden, hvor han både kan løpe og gå. Jeg liker den fornuftige tankegangen til de blå smurfemenneskealiene, som ofte oppstår i mine drømmer. Sånn sett var den fantastisk. Den gav meg faktisk inspirasjon til å begynne å kontrollere mine egne drømmer igjen, og det klarte jeg 2 netter etter at jeg såg filmen Men så handlet jo ikke denne om LD, heller da. Uansett. Problemløsningen i filmen var så opplagt at man får vondt i magen. Langdradd var den også, de kunne spart de tre kvarterene med skyting. Men det er en bra sci-fi-film og jeg likte historien veldig godt. Jeg kunne godt tenke meg å se den filmen igjen.
 6. Jeg er så enig! Det er jo andre ting enn karakter lærere kan gjøre for å kontrollere at gymtimene er blir utnyttet fornuftig av elevene. De kan jo sette ned orden og adferd for de som ikke møter opp og/eller ikke viser full innsats i timene. Gym skal jo være... gøy?
 7. Jeg går da i 2. klasse på studiespesialiserende. Det har seg slik at jeg og flere av mine klassekamerater opplever kroppsøvingen som et fag med alt for høye krav. Vi er en god gjeng smartinger som går på allmenn, og ingen av oss har tenkt til å bli noe innen idrett. Det har kanskje de som går på idrettslinjen tenkt til. Flere av mine klassekamerater vet at de ikke kommer inn på de linjene de vil inn på etter VGS fordi karakteren i gymnastikk vil dra ned karakterpoengene. Mange av drømmelinjene har relativt høye krav med alt fra 45-55 poeng for å komme inn. For all del, jeg vil ha gym, det er bra for oss. Jeg kunne hatt gym hver dag. Men hva er vitsen med karakteren? Den ødelegger så mye. Presteringene i kroppsøving er basert på om man har en god dag eller en dårlig dag. Det irriterer meg noe veldig. Jeg møter opp til alle timer, viser at jeg gjør så godt jeg kan og prøver å ha en positiv innstilling. Likevel får jeg 3-er fordi jeg ikke klarer kravene som må til. Gymlærerne er noen meget spesielle individer som velger selv hva de vil se etter når de setter karakter. Gymlæreren min er jo en komplett idiot som overser innsats! Dette viser jo hvor dårlig karaktersystemet er. Det er så ustabilt at det er skummelt. Og det er enda verre å tenke på at det finnes flere lærere slik som min gymlærer. Innsatsen er i mine øyne det viktigste i gymnastikk. Jeg er ikke alene om dette. Vi valgte studiespesialiserende og ikke idrett. Hva kan de forvente av en gjeng datakropper? Er ikke dere enige om at karakteren i kroppsøving burde blitt fjernet fra studiespesialisering? Diskutér, eller noe..
 8. Liger

  Retrospill

  Jeg er 17 år og vokste opp med Supernintendo og Playstation 1. I 1. klasse barneskolen husker jeg at jeg alltid byttelånte () supernintendospill med en fyr i klassen. Jeg fikk låne Donkey Kong (1-3?) og han fikk låne Super Mario, Bubsy og SimCity. Og i feriene husker jeg at jeg alltid inviterte en venn til overnatting der vi spilte Super Mario 1 og 3 hele natten. Det var tider, det. Vi har aldri klart å runde noen av dem enda. Da vi fikk PS1 gikk det i Tekken 1, Croc, Spyro og Rayman.
 9. Oppgjennom livet mitt har så mangen voksne folk (spesielt menn) kneppet hånden min så hardt at jeg har fått vondt, og nå har jeg begynt å gjøre det med andre av to så enkle grunner som hevn og for å få respekt. Men får jeg kjangsen, stjeler jeg heller en klem.
 10. Jeg hadde det samme problemet selv. Men det forsvant da jeg fikk ny PC.
 11. Liger

  Obama faktisk..

  Jeg er flau over Stoltenbergs engelsk Verry, verry impårtnnt.
 12. Meg Og et bilde av Zen0x i sine tidlige gaming-år:
 13. Liger

  futurebook.no

  Tøffe bildet mitt Jeg synes ikke futurebook er så gale som folk skal ha det til. Siden er jo morsom. Jeg bare må inn i forsvaret nå, asså.
 14. Apropos støvler, jeg gjemte min venninnes sko ute under en trapp i andre klasse på barneskolen. Jeg har ikke peiling på hvorfor jeg gjorde det, men følte bare for å være slem. Muligens jeg syntest hun var irriterende. Hun begynte selvsagt å gråte, og klassen brukte en skoletime på å lete etter skoen hennes. Jeg ble så lei av letingen, så jeg hentet den frem igjen og fikk megselv fremstått som helt. Ingen visste at det var jeg som gjemte skoen, siden jeg var den snille favoritteleven. Folk mistenkte bøller fra paralellklassen. Dæven, så utspekulert jeg var! Jeg har ikke tenkt på dette før nå Men on-topic - jeg har aldri fått en anmerkning.
×
×
 • Create New...