Kowalski

Rådsmedlem
 • Content count

  3,235
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kowalski

 1. Den forrige tråden begynte å bli litt vel stor, så her er en ny. Generelle tips: Bruk Google. Kan du noe av lyrikken? Skriv gjerne inn de ordene du kan sammen med "lyrics" og søk på det. Ofte finner du relevante treff. Om du har en vag anelse av hvem som har låta, bruk Allmusic eller Amazon for å prøvelytte låter. De tilbyr begge 30-sekunders klipp av låter i en rekke sjangere, bare søk på artist eller album. IMDB soundtrack search fungerer veldig bra om du leter etter en låt fra en film eller tv-serie. Du kan også lete i forumseksjonen for hver film, ditt spørsmål er kanskje stilt tidligere. Tunatic er et program som fungerer på samme måte som de nyttige SongID-greiene på walkman-telefonene, du spiller inn et lite stykke av musikken og laster opp - hey presto, den finner ofte ut av hva det er. Songtapper er også et noe nyttig verktøy, den kan identifisere enkelte låter om man slår "rytmen" i låta på tastaturet. Om du er skikkelig treig og ikke vet hvilke låter som spilles i eksempelvis Gears of War-reklamen eller fargereklamene til Sony: Søk. Disse spørsmålene har blitt besvart tusenvis av ganger på forum rundt om, og du finner antageligvis informasjonen lett om du leter. Har du forsøkt alle tipsene som listes opp her og fortsatt sitter med et uløst problem? Fyr løs!
 2. Do you rasterbate?

  For de uinnvidde, rasterbating er en teknikk som lager stoore versjoner av relativt små bilder. "Javel, hva skal jeg med det?" -Teknikken er dritkul, og du får stilig veggpynt som du har laget selv. Let's rasterbate! Jeg tok for meg en av mine favorittfilmer, og boostet opp et bilde jeg hadde liggende. Resultatet: I sort-hvitt: Ganske , spør du meg. Så finn frem et bilde som ser godt ut i sort og hvitt (du får ingen farger), og la printeren jobbe for pengene. Jeg trykket disse på tykkere papir hos et trykkeri, men det er ingenting i veien for å gjøre det selv.
 3. Bildetråder er jo tydeligvis den nye vinen på battlefield.no, så jeg smeller til med enda en. Målet er å få de som har egen kåk til å poste bilder. Soverommet ditt rett bortenfor mor og far sitt er altså ikke interessant, men de som bor hjemme og har kjellerstuer/hybler eller på andre måter har "eget sted å bo" kan gjerne poste. edit: Huset til foreldrene dine er altså ikke noe vits i å poste. Jeg åpner ballet med noen bilder fra leiligheten jeg leier for tiden. Bildene er mørke og i ganske crappy kvalitet, det skyldes EX-M2 (og kanskje det faktum at jeg tok de nå nettopp, mens det er rimelig mørkt ute). Stue: Gang: Gang / stue: Gang / kjøkken: Kjøkken: Gang til bad / soverom: Bad: Soverom: Ålreit folkens, det var mitt sted å bo. Det er flott om de av dere som tenker å poste her tar dere bryet med å forminske bilder og slikt sånn at det blir greit å lese. Kanskje blir det dritmange bilder her, og da er det greit om alle holder de nede på et rimelig nivå med tanke på pixler og filstørrelse. Deres tur!
 4. Hjelp til å finne sang??

  Richard Marx - Right Here Waiting?
 5. Post en sang: Rap

  Jeg har hele diskografien, og er rimelig glad i Doom. Du må ha Madvillain, og du bør skaffe deg både Doomsday og Food. Skrev dette på en annen side, da med litt lytteprøver jeg ikke kan vedlegge her:
 6. Post en sang !

  Trente er badass, og dermed også bror din by extension. viva - du tenker kanskje på Stardust - music sounds better with you? Jeg skulle poste Pluxus sin Perm, men finner den ingen steder. Den kan imidlertid lyttes til i utdrag fra blant annet dotshop.se Så får det bli med Ellen Allien & Apparat - Way Out
 7. Politimister Egil

  Jeg postet denne saken for lenge siden: http://kowalski.mynuts.org/Egil.mp3 Den er rippet fra en video jeg har av et Egil-show for 4-5 år siden.
 8. Hei! I forbindelse med en bacheloroppgave ved studiet Kultur og Ledelse på BI utfører jeg for tiden en undersøkelse sammen med to andre studenter. Formålet med undersøkelsen er å avdekke hvilke holdninger som finnes blant musikkforbrukere som følge av en digitalisering av musikk som produkt. For å få et godt tallmateriale er vi avhengige av mange respondenter. Derfor henvender jeg meg til dere i håp om at så mange som mulig vil bidra. Undersøkelsen bør ikke ta mer enn 5-6 minutter å gjennomføre, og den er helt anonym. Følg linken for å komme til undersøkelsen: http://response.questback.com/martinjonass...150/h0niu8d2po/ Du vil bli bedt om å oppgi en e-postadresse, men trenger ikke bruke en gyldig adresse om du ikke ønsker det. Det har ingen praktisk betydning. Fyr løs med spørsmål, og bruk ellers tråden til diskusjon omkring emnet om dere ønsker. På forhånd takk for din tid! EDIT: Undersøkelsen er nå avsluttet. Takk til de som svarte! Jeg håper å kunne komme med oppfølging av undersøkelsesdata senere
 9. mitt forum

  Jeg tror strengt tatt at arbeidet bør fokuseres på forumet fremfor en ny tråd her
 10. Facebook

  Vi får vel rett og slett være veldig glad for at du ikke er konsulent for Datatilsynet. Jeg tror ikke du har problemer med å se registrering av informasjon i et litt større perspektiv enn "dette er jeg flau over" og lignende. Men det virker rett og slett som at du har et litt lite reflektert forhold til informasjonsalderen og hvordan det potensielt kan påvirke oss i hverdagen. I alle fall om man ser på morgendagens muligheter og utfordringer. edit: Den siste setningen din. Jeg ser at du slenger på et smileansikt, men om den har et snev av oppriktighet i seg sier den meg at du ikke forstår helt hva saken dreier seg om.
 11. Leeds United FC

  Nottingham Forest Anyone? Forest rykker opp i år, det er jeg helt sikker på. Jeg har holdt med Forest siden Collymore-dagene.. ikke mye å juble for på mange år kan man si.
 12. Facebook

  Jo, det tror jeg jammen meg du forstår om du legger godviljen til. Jeg er selv registrert på Facebook, men er veldig skeptisk til den gigantiske informasjonsstrømmen som til enhver tid flommer over - både om meg selv og mine venner. Og en ting er hva du selv legger ut av informasjon. Hva med det du indirekte bidrar med? Det er litt av det samme som bruk av kredittkort. For hver transaksjon sitter selskapet på verdifull informasjon om deg, så som - hva du kjøpte - hvor du kjøpte det - hvordan været var - når på døgnet transaksjonen skjedde - hvor tett opp til andre transaksjoner det var ...og så videre. Man kan ikke rusle rundt med en aluminiumshatt på hodet og være redd for å bli overvåket hele tiden, men det skader knapt å være seg bevisst den informasjon en legger igjen. Den mengden av informasjon eksempelvis Facebook sitter på er verdt vanvittig mye penger, se for deg å ha tilgang på en brøkdel av den informasjonen som markedsfører. Jeg er veldig glad for at denne og lignende typer problemstillinger blir problematisert på skolen, for det er tydelig at både unge og voksne behøver en større forståelse av konsekvenser ved å gi bort stadig mer informasjon om en selv og sine venner. Implikasjoner av dette er mange, og de er ofte ikke lett å se med det første.
 13. Hjelp til å finne sang??

  Ærlig talt.. Fatboy Slim - Rockafeller Skank
 14. Intimbarbering??

  Oral barbering er kanskje aktuelt for denne type sykdom: http://img299.imageshack.us/img299/9092/ww5rn83zi2.jpg Jeg kan ikke anbefale å trykke på linken.
 15. Facebook

  Wow. Noen ganger kjenner jeg at hjernecellene formelig smuldrer bort mens jeg leser Generelt. Internett bør ha aldersgrense.
 16. Tippeligaen 2007-sesongen

  Finfin runde, og en glimrende start for Nordlie! Det var en del smårusk i maskineriet, men alt i alt synes jeg årets tropp virker å ha det som kreves. Godt å se at Myklebust fortsetter fjorårets positive trend, jeg tror fortsatt at han kan bli en spiller av solid norsk toppklasse. Brenne har vist masse potensiale i sesongoppkjøringen - det blir spennende å se ham i neste runde. Det spørs bare om det legges litt for mye press på nettopp den posisjonen på banen? Nå tror jeg at Nordlie greier å bygge en spillestil rundt mer enn bare en eller to kjernespillere, slik vi (dessverre?) har sett i mange av de siste ti-tolv sesongene for LSK, men det vil kreve mer enn bare vårentusiasme og glød for å være hjemme.
 17. OL til tromsø..

  Der traff du spikern over i-en.Det er mange argumenter for at Oslo heller burde blitt valgt som kandidat, og du finner flere av de her i denne tråden. Hva med det økonomiske? Det har du ikke adressert i det hele tatt. Ei heller gjenbruk, som er et viktig element. Infrastruktur løses heller ikke bare ved at man bruker cruiseskip, det er en stor og kompleks oppgave. Det eneste jeg kan se at Tromsø har et realt forsprang på er naturen og omgivelsene, men på det punktet har man allerede feiret Norge så mange ganger at det holder. På ethvert annet punkt er det min oppfatning at Oslo (og Trondheim) har løst oppgavene bedre.
 18. OL til tromsø..

  Kommentaren min angående SP sikter til partiets nesegruse beundring av alt som skjer i distriktsnorge, uavhengig av konsekvensanalyser. Det er åpenbart at partiet ikke har nok gjennomslagskraft til å styre komiteens valg. Oslo er en unik by fordi den har en fantastisk utmark kun kilometere fra sentrum. Det er noe de færreste av Europas hovedsteder kan skilte med, selv om Oslo blir for småby å regne. Ellers vil jeg gjerne vise til selve søknaden fremfor å forsøke meg på argumentene selv. Jeg tror at det lekene trenger er mer fokus på det internasjonale, på integrering. Som nevnt i forrige innlegg så har det allerede blitt arrangert et nasjonalromantisk OL i Norge. Jeg er usikker på om du er ironisk tvers gjennom, men i fall ikke: Et OL som showcase har blitt gjort, og jeg tror du har litt gale perspektiver på hva lekene faktisk koster og krever av ressurser. Les gjerne gjennom tallene fra Lillehammer, og se hva du får ut av det. Tromsø er en fantastisk by (jeg har vært der og stortrivdes), men jeg tror ikke det er riktig kandidat for Norge.
 19. OL til tromsø..

  Man kan spørre seg hvorvidt dette er god distriktspolitikk fra SP sin side, og mange har vært kritiske til deres åpenbare flagging av favorittkandidat. Jeg synes det er synd at Tromsø blir Norges kandidat. Selvsagt er det fantastisk natur der, og selvsagt vil det se flott ut. Men Norge har allerede arrangert et nasjonalromantisk OL, og en gjentagelse av det vil aldri nå opp til det det var i '94. Med Oslo hadde man en mulighet til å gjøre noe nytt, å skape andre rammer rundt lekene. Når det gjelder det økonomiske er det klart at Norge er et av de landene som uansett har råd til å arrangere OL. At SP har skylapper i distriktspolitiske saker er ingen nyhet, men at komiteen ellers har tilsidesatt mange av de økonomiske argumentene er allikevel rart.
 20. GTA IV - Traileren er her

  Jeg har lang historie for å la meg påføres smerte og fornedrelse av Sony, og regner med det også denne gang.Når det gjelder slipp har det blitt gjentatt at datoen er den samme for begge konsollene, og at vi i Europa må vente en uke. Episodisk innhold var i utgangspunktet kun annonsert for 360, men etter hva jeg har forstått vil det slippes eksklusivt innhold til begge systemer. Nesten litt trist, men det er vel fremtiden i konsollbissniss
 21. GTA IV - Traileren er her

  "America's next top hooker" Så du traileren? Jeg synes det ser fantastisk ut. Glimrende koloritt (nå har jeg brukt det ordet to ganger på to uker, så jeg ilegger meg selv karantene). For meg har aldri NFS-aktige spill vært særlig attraktive, jeg synes de blir for glorete. Her har vi herlig, gritty og mørk bystil og det smaker gull. Valget NYC er briljant, de har vanvittig mye å spille på. Verdens ubestridte toppmetropol, og tenk på omgivelsene! Man har jo 5 boroughs i tillegg til gigantiske områder rundt. Bare tanken på å kjøre til Pine Barrens... dette blir måneder som svir. Jeg kan ikke se noen som helst negative aspekter ved GTAIV, og kommer til å kjøpe en konsoll for dette spillet.
 22. Skatten

  Jeg smalt med 2000, så det er ingenting å tenke på. Til dere som får igjen mye penger, hva med å spare i mer effektive former?
 23. Multigamer.no @ [email protected]

  Jeg vil anta at dette medfører rimelig heftig varmeutvikling. Har noen tall på hvor mye strøm som trekkes per time når boksen jobber som mest?
 24. PS3 viser sin kraft

  Det er vel kanskje å ta i litt? Jeg har ikke blitt slått i bakken selv, men det er utvilsomt skarpere teksturer og mer realistiske omgivelser enn hva vi er vant med fra tidligere konsollspill. Flere av utstillingskonsollene har kjørt uten hdmi-kabler også, noe som gjør at det ser en del mer råttent ut.