Jump to content
Battlefield.no

Morkel

Supermedlem
 • Content Count

  556
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Morkel

 • Rank
  Fenrik
 1. Morkel

  Ny bærbarPC

  Jeg planlegger å skaffe meg ny bærbar snart, og holder på å se på diverse modeller. Jeg tenkte at å få litt input fra andre kanskje vil hjelpe. I utgangspunktet er jeg på jakt etter en medium-størrelse bærbar (ca 12-14"), mer til arbeidsbruk enn til spill. har sett på prisforskjellen mellom en helt grei PC i størrelsesordenen, og en som kan tenkes å takle en del spill. Vi snakker her om nesten nok til å kjøpe seg en dedikert stasjonær spillmaskin. Relativt lav pris er dessuten et pluss da jeg er fattig student. Jeg har kanskje muligheten til å få meg en heftig rabatt på HP-maskiner (2000,- eller så), da et selskap jeg har familie innen skal bestille inn og leie ut noen til noen kunder på oljemessa (ONS), som de da ikke har bruk for etter det. Om de har flere maskiner å bestille inn enn de har egne ansatte som vil ha ny gjennom ordningen vil jeg ha muligheten. Så, til PCene jeg har sett på Acer Aspire 2920Z + Pris ca 5500,-, akkurat der jeg kan strekke meg uten at det gjør vondt. + 12" - Prosessor, 1700MHz 1MB Cache HP Compaq 6510B + Min pris ca 5000,-, om jeg får tilbudet - 7000,- uten tilbudet + Prosessor HP Compaq 6910P + Kraftig nok til å ta en del spill, tror jeg - Pris, 8000,- med tilbud Ellers har jeg og vurdert tablet pcer (konvertible), eller å gå ned enda litt i størrelse og kjøpe en ultraportabel. Tips, forslag og helt andre synsvinkler tas imot med glede.
 2. Gorillapoden jeg linket til er nå designa for speilrefleks, den, dog virker det ikke som den tåler veldig tunge linser, så jeg skal ærlig innrømme at jeg heller ville kjøpt modellen over, som er designet for å tåle litt mer (opp til 3 kg).
 3. Jeg har selv akkurat kjøpt meg et D40, og gutten jeg kjøpte det av anbefalte meg Tokina 12-18 om jeg ville ha noe av den typen. Men det var ikke helt det du så etter, så...(og det koster visst og noen lapper, men det gjør de fleste linser om du ikke kjøper dem brukt). Når det gjelds bordstativer, ville jeg gått for en av samme typen som Gorillapod, altså et med bøyelige ben. Det at du kan feste dem til ting, samt at du kan stille bredden av føttene for større stabilitet, tror jeg er verdt det. Om du kjøper et vanlig bordstativ, pass på at det er et som er ment for speilrefleks. Med kompaktkameratripod kan jeg tenke du risikerer at det blir for fortungt. En ting jeg vil anbefale er å se om du kan finne noe brukt. Mange som oppgraderer til bedre linser av samme type uten at det er noe galt med linsa de har. Noen fotobutikker videreforhandler brukte linser, og da vil jeg anta at de har sjekket at linsa er i god stand og.
 4. Morkel

  Nattmat

  Men den laga du vel ikke helt selv? Du var kanskje litt, ehm, støttespiller, dog. Lite fancy nattmat på meg, par brødskiver med stekt egg, bacon og bønner blir vel det som slår best an. Er litt mer middagsmaten jeg sikter på å lage avansert. Å være våken og maks litt småbrisen er en fordel når man skal lage god mat.
 5. It was a huge success, and also quite delicious and moist. Dokteuren kan det å bake kake.
 6. Dummeste holdning til praktisering av kampsport jeg vet om. Kan hende du forsnakket deg og egentlig begrenser bruk til når du er i fare, men hvis du som du skriver, ikke nøler med å bruke alt du har lært i det noen "kødder" med deg, så er du passe teit og hører ikke hjemme i en seriøs sport. Sry hvis jeg er hard og feiltolket, men blir veldig skeptisk med en gang noen linker kampsporten sin opp mot hvor tøft det er å bruke den på andre irl. I de fleste tilfeller er slike folk idioter av rang. For ikke å nevne at de som har det i kjeften som regel er de som ender i bakken Er en grunn til at ydmykhet er en viktig del av kampsport Jepp. Er det en ting jeg har lært meg etter år med kampsporttrening, så er det at det alltid er folk som er bedre enn deg der ute. Har du trent kampsport, er sjansene store for at mange er det, for du har trent inn musklene dine til å gjøre rare ting. Som å gi tilbake pistolen etter at du har tatt den fra overfalleren (sann historie, politibetjenten ble skutt), eller rett og slett ikke slå med full styrke. Er det en annen ting jeg har lært meg så er det at om noen faktisk virkelig vil ta meg, så kommer jeg ikke til å holde tilbake eller være hederlig. Jeg kommer til å gå mot øyner, struper og baller, og så løpe som faen (jeg snakker ikke om hvis noen tar en sving mot meg i fylla fordi jeg sølte øl på dem, men om noen virkelig går inn for å skade meg. Håper jeg aldri kommer opp i den situasjonen, dog).
 7. Jepp. Har gjort litt research rundt det der, fordi jeg har hatt planer om å anskaffe meg en selv. Ryktene sier at man får bedre barbering av det, når man har lært seg kunsten. Barbershop.no er ei norsk side som selger barberutstyr. Masse stasj der. Jeg anbefaler å gå til innkjøp av ei skikkelig barbersåpe og med det samme; boksene med skum er fra det jeg har fått med meg egentlig ikke bra for deg (se olivenolja over ;D ). De selger og en løsning ved navn DOVO Shavette, som er en utbyttbarbladvariant av den gode gamle barberkniven. Den er betydelig billigere enn de fleste barberkniver, og lander på rundt 350-400 kr (+blader - 79,- for en 20pakning) istedenfor 1000-lappen (++ for stropp og slikt). Jeg har vurdert å starte med denne, da det er både en betydelig mindre investering og uansett en fin ting å ha som reiseløsning om jeg bestemmer meg for å kjøpe en skikkelig barberkniv. Eventuelt, om du har lyst på et billig alternativ, pekte en kamerat meg i retning denne Salter-kniven, til ca samme pris som shavetten. Her må du dog ut med stropp igjen, som koster omtrent det samme. Budsjettet for å starte med skikkelig barbering er dermed egentlig en brukbar utfordring for oss fattige studenter. På det billigste snakker vi ikke om mer enn en 500-lapp (Shavette + barbersåpe + pakke med blader), vil du være billig men samtidig ha en vanlig kniv må du opp i 800-1000 (Salter + såpe + stropp), og skal man gå fullt ut snakker vi om kanskje 2000-3000 (1000+-kroners høvel, stropp, bryne, barberkost, barberskål, såpe, styptisk pensel (liten ting for å lukke kutt) og så videre).
 8. Problemet, i første omgang i alle fall, er ikke at myndighetene skal kunne få tak i informasjonen, men den store og rare gruppa "uvedkomne". Vi snakker ikke nødvendigvis om hackere i Taiwan, mer sannsynlig er det at en irritert nabo, eller en eks eller noe, som tilfeldigvis jobber i teleselskapet ditt bestemmer seg for å ta en titt. Og så har du kanskje gjort noe du ikke skulle ønske at denne personen skulle vite, selv om hvadetnåer er helt lovlig. Jeg vet jeg har gjort ting/vært plasser/etc jeg ikke ønsker at hvemsomhelst skal få finne ut at jeg har gjort.
 9. Et ord: Freenet. All trafikk over Freenet vil være praktisk utrackbar, grunnet oppbygningen av nettet. Man sender forespørsler til en annen node i nettet, som sender den videre om den ikke har det du ber om, osv, osv. Da alt dekodes og kodes om for hvert steg, er det umulig å se om en gitt trafikkbit stopper hos deg, eller faktisk går videre til noen andre (man kan bruke statistiske data, men da må man ha egne noder som er koblet opp til din node som faktisk sender en del fra deg). Minuset er at det kan være treigt, og at det ikke er snakk om det vanlige internett. Så man kan ikke f.eks. sjekke Battlefield over Freenet. TOR-nettverket kan kanskje og brukes, men den skal jeg ikke si meg helt sikker på.
 10. Jeg må vel gratulere, både til ledelsen og til alle vanlige medlemmer! En spesiell gratulasjon til Allfather. Jeg tror han har rett i at BF.no ikkje ville vært det samme uten ham.
 11. Morkel

  Superkrefter

  Ekstreme mengder flaks når det gjelder, når man legger arbeid i det, på alle områder (og kjent som protagonistsyndromet). I rent kraftnivå tror jeg det slår alt annet, og livet ville ikke blitt kjedelig, fordi små og relativt uviktige ting ville skjedd som vanlig, samtidig som jeg ville måtte arbeide for at de viktige tingene faktisk endte bra for meg. Men de ville alltid gjøre det tilslutt.
 12. Tja, jeg vet ikke om det vil funke opp nord for Trondheim, men å forbinde Oslo-Kristiansand-Stavanger-Bergen-Trondheim-Oslo, gjerne med en ekstra trase Oslo-Bergen, med høyhastighetstog (og ikke minst, traseer dimensjonert for betydelig raskere tog enn det som ble satt på dem (tenk superhøyhastighets Magrail eller noe)), ville nok fra et sammfunsøkonomisk synspunkt være verdt det. Effektivt sett kan man da kanskje få ned total reisetid mellom storbyene under det man bruker på å ta fly (nå tenker jeg inkludert ventetid, buss til og fra flyplass, etc). I tillegg kan man legge all godstrafikk over på vanlighastighetstog, og mer eller mindre forby tungtransport på veiene.
 13. Vet ikke helt, egentlig. Har sittet på i biler som har nærmet seg 200km/h, men det var ikke noe spesielt (jeg tror ikke det å kjøre i den hastigheten hadde vært noe veldig spesielt heller, egentlig)). Å leke seg på smale svingete veier i relativt høy hastighet må nok regnes som flere hakk høyere, om som passasjer eller sjåfør. Har hoppet i strikk, og, og fikk ikke et veldig stort kick ut av det heller. Har lyst å prøve fallskjermhopp, dog. Det kan nok være ganske gøy. Hjertet mitt banka nok ganske hardt akkurat idet jeg mistet kontrollen og krasja med brøytekanten i en 60-70 km/h, men meterhøyt+ snølag gjør det bare til en litt irriterende episode med arbeid for å få bilen ut igjen (helt uskadd - omtrent ikke en gang ei ripe i lakken), heller enn en sinnsyk opplevelse. Adrenalinnivået i en god kamp i kampsport (eller annen sport) kan vel tenkes å være noe. Å få medalje i en kampturnering en eller annen gang på videregående, der mange av motstanderene hadde trent betydelig lengre enn meg, var vel egentlig et ganske stort kick, som dessuten varte lenge og vel.
 14. Nå hadde jeg tenkt å se om jeg kunne gravet fram særemnet mitt, som var om det norske språks utvikling med fokus på sms/chattespråk, men nå føler jeg meg litt unødvendig.
×
×
 • Create New...