Jump to content
Battlefield.no
Sign in to follow this  
Keown

USA-tur

Recommended Posts

Jaja, dette har vært en tanke som har gått gjennom meg siden jeg var ung og håpefull, en roadtrip gjennom USA. Ikke bare å kjøre kjapt gjennom landet, men å virkelig få opplevd det! Høres kanskje litt klisje ut, men dette er noe jeg virkelig ønsker å oppleve her i livet mens jeg ennå er ung!

Lurer på om noen andre her har gjort noe lignende? For jeg vet jo egentlig ikke hvor jeg skal begynne planleggingen, derfor jeg virkelig begynner med det nå minst et år før det kan bli noe av. Jeg skal jobbe mye deltid nå i et år, så penger blir nok ikke noe problem. Men jeg vil oppleve, se ting, snakke med folk osv osv. Jeg tenker også å være der en god stund, rundt en måned +/-.

Så del dine forslag, erfaringer osv. Hvilken rute, hva bør jeg se, hvor bør jeg sove, hvor bør jeg pule, hvor mye bør jeg pule, OSV OSV. Dere forstår vel tegninga, start diskusjon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spar opp mye penger, reis med en kompis eller to og ta det på feelingen hvor dere reiser og ender opp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohh, vanskeleg å komme med noko kort svar.

Eg ville sjølvsagt fått med meg mest mogeleg.

Kortversjonen:

Tenk deg ein U.

Starte heilt nordaust i USA, i Maine td., køyre ned auskysten, krysse USA i sør og så svinge oppover langs vestkysten heilt til du kjem til Seattle eller noko slikt.

Ting eg ville hatt med meg:

Kjensla av å køyre på endelause strekningar i ørkenen og på prærien, med "rullande bakkekammar" og varm luft som stryk over den opne bilen eg ville benytta...

Kronglete, svingete vegar i Rocky Mountains.

Hoppe med bil i gatene i San Fransisco slik dei gjer i actionfilmar derifrå ;)

Solnedgang over Grand Canyon

Køyre bil timevis igjennom djupe skogar (Yellowstone?)

New York med Manhattan, Queens og heile greia (dette er pensum på ein tur "over there"), gjerne best å nyte med buss (Grey Line Tours eller noko slikt) og Subway.

New Orleans. Har tru på Lousiana.

Kennedy Space Center, Cape Canaveral, prøve å time med ei romfergeoppskytning.

Disney World og EPCOT, men det er gjerne meir ein plass eg tek med meg ungane som eit alibi for å kunne være der sjølv smile.png

Sikkert mykje meir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har altid sagt til meg selv at jeg skal gjøre det samme, enten på en Harley eller i en gammel amerikaner ;)

Blir nok noen år til jeg reiser selv, men venter i spenning på utviklingen av denne tråden smile.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal gjøre dette jeg også etterhvert men planlegger enda mer reise til mer tropisk strøk før jeg drar til USA. Om noen år kanskje.

Da med harley og bar overkropp som er oljet inn. Skal også klatre i fjell uten noe beskyttelsesutstyr og se døden i øynene.

Funnet en avleggs bar med bare mc banditter som alle flyger på meg og jeg tar de alle og går derfra mens baren eksploderer og jeg kjører ned i solnedgangen.

Jepp det hadde vært drømmen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, det er et haug av steder som ville vært suverent. Jeg ville hvertfall prøvd å fått med meg Memphis, TN, Black Hills(Mt. Rushmore), SD. Yellowstone, MT, Sør i Utah, Bryce Cannyon, Arches etc. og ende opp i San Fran. IMO, LA frister særdeles lite. Av stedene jeg har vært selv, så vil jeg anbefale Denver, Moab, Black Hills

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenkte jeg skulle gi deg et seriøst svar helt til jeg leste siste setningen. Hva du skal pule kommer vel ann på hvor mye penger du har, men ettersom du skal finansiere dette med en deltidsjobb blir det vel noe forferdelige greier, og da trenger jeg vel ikke svare på hvor mye du skal pule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig med Pretty Paul, endeløse veier langs Monument Valley, Arizona har alltid vært en av mine drømmer.

Er ganske sikker på at jeg også kommer til å ta en slik tur i fremtiden når jeg er ferdig å studere og har fått etablert meg litt. Å kjøre en gammal amerikaner er et must!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et must på reisa er den lille elvedalen som Coloradoelva har gravd ut.

Når det gjelder bil, så må det være et skikkelig amerikansk flak på 13 kvadratmeter flate, og som du må fylle opp for hver 200km. Gjerne en gammel Cadillac, og samtidig besøke Cadillac Monument. Husker ikke hvor den er, men den som har sett Into The Wild skjønner hva jeg snakker om.

En dag i livet skal jeg kjøre Route 66 hele veien, og tenker å bruke minst 2 uker på turen fra kyst til kyst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kan jo poste noen bilder fra når jeg dro med Geologiklassen til Utah.

Meg i Slick Rock, Moab, Utah, en av verdens mest kjente mountainbike løyper

img0708nv4.jpg

Solnedgang etter vi hadde slått leir for kvelden. Dagen etter haika vi nede i en lang canyon ned til Escalante River, ca. 1.5 mil

img0688ac9.jpg

Utsikt fra Angel's Landing i en nasjonalpark sør i Utah, husker ikke navnet nå, skal finne ut.

img0664pv9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

uuuuuuuuuuuuuh!

Jeg har noen bilder fra Kreta hvis noen vil se.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tenkte jeg skulle gi deg et seriøst svar helt til jeg leste siste setningen. Hva du skal pule kommer vel ann på hvor mye penger du har, men ettersom du skal finansiere dette med en deltidsjobb blir det vel noe forferdelige greier, og da trenger jeg vel ikke svare på hvor mye du skal pule.

Er for trøtt til å forstå om du kødda eller ikke her ;)

Men uansett, pulegreiene var for å freshe opp rekken med tilfeldige spørsmål. Sex er ikke pri på en slik tur, men tar jo selvsagt å kjører på om jeg skulle komme over litt kanonrips der!

Men reisen over blir vel med fly, men hvordan gjøres det med bil osv? Billig å leie bil osv?

Råe bilder Gentrus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke leie, men eie. Du kjøper en bil og så selger du den når du er ferdig med den. Ett ok eksemplar fra slutten av 60-tallet koster ikke all verden der borte. Bare ikke hiv deg over en bruktbilselger som holder til rett rundt hjørnet for flyplassen du lander på. Velg en som er litt mer avsidesliggende, de har som regel ikke lagt på så mye turist-tillegg på prisene.

Du bør vurdere å dra innom en liten by i Chaves County, New Mexico. Velg by selv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meg og en kamerat kjørte fra San Francisco, via Los Angeles og Las Vegas, gjennom sørstatene og opp østkysten til New Hampshire for et års tid siden, så skulle vel ha noen småtips å komme med.

- Alder

Du sier du er "ung". Hvor gammel er du? Husk at myndighetsalderen i USA er 21. Denne gjelder i samtlige stater, og er rimelig beinhard. Serveringssteder / utesteder er nøye på sjekk av leg'. Minstealder for leie av bil er stort sett 21 år hos de store firmaene.

- Leiebil / flybiletter

Siden du er ung, vil jeg komme med en anbefaling av Kilroy Travels (spesialiserer seg på studenter / unge). De fleste store leiebilfirma krever et ganske betydelig gebyr for sjåfører under 25 år (typisk 25-30 dollar dagen). Kilroy Travels har (i hvert fall for inntil et år siden) en avtale med Avis hvor man slipper dette gebyret ved bestilling gjennom dem. Her er også alle forsikringer inkludert, hvilket er uhyre viktig. Vi fikk også et kjempe tilbud på flybilletter fra Kilroy.

- Reiserute

Hadde jeg reist igjen, ville jeg fokusert på vestkysten, California, Arizona, Nevada, Colorado, ++, brukt litt mindre tid på østkysten, og forsøkt å unngå midtvesten med endeløse prærier. Opplevde mer av det typiske amerikanske med et mer fascinerende landskap på vestkysten. Østkysten er mer europeisk av seg, tettere befolket og med "kjedeligere" omgivelser.

Som Pretty Paul nevner, ville jeg kjørt i en "U". På den måten får du med kyststripene hvor de fleste storbyene ligger, unngår midtvesten som typisk regnes som kjedeligst, men får med deg sørstatene som kan anbefales!

Beregn i hvert fall en måned på turen, så har du tid til å ta impulsive omveier ol. Fint å reise med litt tanker på hva man vil se og hvilke byen som skal besøkes, men vil anbefale å ikke deltaljplanlegge. Unngå et regissert og planlagt reiseopplegg, og ta heller valgene på veien. Følelsen av å stå opp og ikke helt ane hvor man skal ta veien er befriende!

- Anbefalinger

- San Francisco - Storby med et relativt lite sentrum, hvor alt ligger i gåavstand. Hyggelig by, finfin å tusle rundt i. En ferjetur ut til legendariske Alcatraz anbefales på det varmeste.

- Los Angeles - Mange anbefaler at man skygger unna, men kan være kjempe om man er litt selektiv. Vi lå to dager på et hotell ved boardwalken i Venice Beach. Livet på strandpromenaden er fantastisk. (sett f.eks i Pacific Blue). Unngå hele East / South Central LA.

- Las Vegas - Trenger vel neppe noen beskrivelse. Må oppleves! Hotellprisene er ikke så gale som mange tror, spesielt dersom man unngår høysesong og helger. De store aktørene, MGM Grand, Bellagio, Caesars Palace, osv. har gjerne akseptable hotellpriser, da man regner med gjesten legger igjen mye i casinoet deres.

- Grand Canyon

- Million Dollar Highway - Tar deg over tre fjellpass på ca 3300-meters høyde. Turens beste veistykke! Hele området, Rocky Mountains i Colorado, er utrolig.

- Memphis - Opplev det yrende folkelivet på Beale Street, med live-musikken strømmende ut fra hvert et hjørne. Graceland obligatorisk om du har et snev av Elvis-interesse.

- New York - Prioriter i hvert fall 3 dager på hotell på Manhattan (trenger heller ikke være avskrekkende dyrt med dagens dollarkurs, og dersom man leter etter gode tilbud på booking.com / hotels.com etc.). Time Square er noe for seg selv.

- Overnatting

Stort sett aldri noe problem. Flust med moteller langs veien. Typisk 50-60 dollar for et dobbeltrom m/dusj, TV, to senger. For hotell i storbyene anbefales booking.com / hotels.com, hvor det blir lagt ut tilbud for en natt med priser på ned til halv pris. Vi forhåndsreserverte aldri overnattingsplass, og opplevde bare ved et tilfelle at alt av hoteller og moteller var booket.

- GPS

Anbefaler på det sterkeste en GPS på ferden (kan bestilles sammen med leiebilen). GPS'en sparte oss for en masse frustrasjon og konflikter. Ikke en nødvendighet på de store landeveisstrekkene, men uvurderlig i virrvarret av veier rundt f.eks Los Angeles.

- Sikkerhet

Kommer langt med sunn fornuft. Unngå de aller billigste og mest "shabby" overnattingsstedene, vandre ikke gatelangs i åpenbart dårlige strøk, og stol på magefølelsen. Plukk ikke opp haikere. Vi opplevde ingenting negativt på tre mnd. i USA og Canada. Opplevde derimot utrolig åpne, utadvente og vennlige mennesker overalt hvor vi var.

Sikkert mye småting som er glemt. Spør om det er noe du lurer på.

arizona2.jpg

God tur!

new_york.jpg
Edited by Calavera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta å se Top Gears American roadtrip før du legger ut på turen.

Der ser du alt du bør gjøre, og det du ikke bør gjøre.

Som f.eks skrive gaypride på en pickup å kjøre igjenom bibelbeltet smile.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldig bra innlegg Calavera!

Jeg er nok dessverre bare 19 neste sommer. Dog har jeg noen venner som vil være 21 år på den tiden. Men kanskje det vil gi en fullverdig opplevelse om jeg var 21 år ja hvis du må være så gammel for å komme inn på utesteder osv. Må du være 21 for å kjøpe øl i USA og?

Isåfall hadde jo det kanskje vært bedre å utsette reisen et år eller to.. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommer ann på hvor mye av ferien som blir lagt opp til festing og moro, men, ja, vil nok fort legge en demper :/

Opplevde de som fryktelig nøye på håndhevingen av denne grensen også. Barer, diskotek, strippeklubber etc. vil stort sett være off-limits. Man må være 21 år selv for å handle øl på supermarkedet, ja...

Er det ikke forskjellig fra sted til sted?

Grensen på 21 år for all alkohol gjelder i alle stater. Kun noe forskjell fra stat til stat om man har lov til å oppholde seg på et dedikert skjenkested som mindreårig eller ikke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkurat det er litt teit i USA at alko grensa er på 21 år, mens man i mange stater kan ta lappen som 16 åring :S Liksom hva er mest skadelig, drekke eller kjøre bil?

Har selv hatt tanker om en sånn USA tur, men tror nok ikke det blir før langt inn i fremtiden. Må ihvertfall skaffe meg lappen først tongue.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal noe lignende selv neste år regner jeg med. Blir en ferie på 3 uker. Blir nok ikke noen gigantisk roadtrip men tenkte å være på 3-4 steder. Vil ha med meg Miami, New York ialle fall. Få til en biltrip er et must så vel å leie en bil en ukes tid og bare dra dit vi ender.

Får se hva det blir te. Fett blir det nok uansett

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjah, om du skal ha med NYC og Miami kan jo ein biltur langs austkysten være kjekt. Evt. så har eg litt tru på å ta tog rundtom i USA, då kan du gjerne få med deg litt meir.

Skal du først innom NYC, kan du like gjerne få med deg Washington DC i samma slengen. Det er berr eit par timar med tog mellom desse to byane.

Ser for meg at det kunne vore kjekt å få med seg NYC - Washington DC og så reise sørover, gjerne i bil, og avslutte turen med Miami og badeferie i Florida, gjerne Florida Keys.

Sjølv likte eg meg svært godt i NYC, og kunne lett brukt 2 veker berre der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...