Jump to content
Battlefield.no
Sign in to follow this  
Klovnious

Ville vesten filmer!

Recommended Posts

Du må se Django Unchained hvis du ikke har sett den.

Men typisk clintern er jo

The Good, the Bad and the Ugly

Unforgiven

A fistful of dollars

Once upon a time in the west

Og hvis du går lei av Clintern men ikke gammle western filmer har du jo

They Call Me Trinity

Elsker tema sangen, sykt kult når du hører den på slutten av Django Unchained

http://www.youtube.com/watch?v=AlZeceNfm5U

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har såklart sett The Good the Bad and the ugly! Flere ganger :D

Meget fornøyd med Django Unchained, sett den et par ganger.

Unforgiven ser meget interessant ut så den blir nok plukket opp på neste lønning, samt Rio Bravo som Daniel anbefalte.

Akkurat nå ser jeg Blackthorn virker som en god vestern.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a thousand ways to die in the west :p

Så trailer og den så ganske... meh ut :p

og filmen heter a million ways to die in the west :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal du se western, er nok det beste å finne spagetti-western: dels på grunn av den fantastiske stilen og de utrolig dyktige, men likeså svært eksperimentelle regissørene (især Leone), og dels fordi hver eneste av dem har en eller flere udødelige og originale musikkstykker formet av tidenes største komponist: Ennio Morricone. Det er interessant at de desidert beste westernfilmene er europeiske og ikke amerikanske. Men det skyldes også det ødeleggende i det generelt positive og patriotiske amerikanske synet på dets historie, og manglende evne til kritisk sans i dets westernfilmer (og andre historiske filmer og, forøvrig). Der amerikanske filmer før 1960 i hovedsak var glorifisering og gentlemangjøring av den ville vesten, av det vi ser i TV-serien Bonanza, ønsket de italienske regissørene på 60- og 70-tallet å skildre den ville vesten som det, det i realiteten var: et urent, lovløst, voldelig og lite attraktivt og sivilisert samfunn som var tungt og krevende å bo i.

1. The Good, The Bad, The Ugly (1966)

Den tredje filmen i Leones løse Dollar-trilogi (A Fistful of Dollars og For a Few Dollars More ), og et absolutt mesterverk, både i estetikk, musikk og karakterskuepill. Med grufullhetene i den amerikanske borgerkrigen som bakteppe, går handlingen ganske så enkelt ut på tre forskjellige fredløse menn (alle så velspilt at de har for alltid stått igjen som udødelige karakterer i filmhistorien) som kommer over informasjon om en stor kiste gull som er gjemt og gravlagt, som får dem alle til å legge ut på et kappløp hvor de utsettes for forskjellige utfordringer og hendelser fra det krigsherjede landskapet de er i. Denne filmen oser av førsteklassesregi, og alle de vanlige sjangertrekkene fra spagetti-western er så raffinert og godt utført at nesten hver eneste scene i filmen er minneverdig. Men i like stor grad som denne filmen er den beste og største læreboksillustrasjonen av en spagetti-western, er den likeså en av de beste filmene til å virkelig fange de håpløse, skitne og livstørre forholdene under den amerikanske borgerkrigen – og det uten å ta side i krigen. Karakterenes reaksjoner og utnyttelser av krigen og dets ulike sider er en perfekt illustrasjon på nøyaktig dette. Det kunstneriske og sosialkritiske innholdet er å finne i nesten hver eneste scene: man kan skrive en hel stil om pyskologien og de sosiologiske oppfatningene og parallellene rundt karakteren Tuco (The Ugly), alene.

Anbefales at du ser Extended Edition

2. Once Upon a Time in the West (1968)

Som TGTBATU, er denne filmen regissert av Sergio Leone, og inneholder på samme vis det ene mesterlige Morricone-musikkstykket etter den andre. Men der TGTBATU er Leones stilkule western-epos, er OUATITW Leones stilrene mesterverk. Man kan på mange måter kalle OUATITW et foredlet epos: fokuset her er på den amerikanske industrielle utviklingen, især jernbaneutbyggingen, der handlingen går ut på protagonisten, en mystisk person (Charles Bronson) med hemmelige agendaer, som ankommer den nye jernbanebyen. Han bestemmer seg ganske fort for å hjelpe ut ei enke som eier land på et strategisk viktig område i jernbaneruten, og tar loven i egne hender for å beskytte henne og gården hennes fra jernbanesjefen og hans skurker.

Her kan man egentlig si mye av det samme som man gjorde om TGTBATU. Jeg kan ikke huske noen annen film som var så mektig som denne. Den har store, atmosfæriske scener som er imponerende å se på, hypnotisk Morricone-musikk og, viktigst av alt, flott skuespill. Denne filmen ble lagd to år etter TGTBATU, og Sergio Leone beviser med den at han er en av de mest unike regissørene i filmhistorien. Nesten hver eneste scene er et flott kunstverk, og i nesten hver eneste scene vil du bli overrasket over hans visuelle stile og kreativitet. I alle andre gode filmer (som: The Godfather, Citizen Cane, Notorious, Big Sleep, The Third Man, etc.), vil du ikke se så mange flotte scener som i denne. Dette er Leones absolutte western.

Anbefales at du ser Director's Cut.

3. The Searchers (1956)

Man kan ikke ha en western-liste uten å inkludere en John Wayne-film. Som nevnt, er dette en typisk glorifisert western, og har en helt annen stil enn de to overnevnte filmene. Den er dog, til tross for å være svært pro-amerikansk og rasistisk ovenfor ikke-amerikanere (meksikanere og indianere), blant de mest liberale filmene av sitt slag.

Denne filmen går ut på en gammel krigshelt (Wayne) som returnerer hjem igjen til søsteren sin og hennes familien -- lever i et bosetningssamfunn. Men en dag når han er ute med nevøen for å jakte på indianere som har plyndret og plaget bosettere i nærheten, angripes familiehjemmet, og familiemedlemmene myrdes av de bestialske indianerne (såklart). De finner derimot ut at den yngste datteren fikk livet spart og ble kidnappet av indianerne. De bestemmer seg derfor for å sette seg ut på et årelang søk etter jenta ved å spore vandringen til de antatte indianerne.

Om vi setter de svært fremhevede amerikaniserte verdiene til siden, er The Searchers en velregissert og fengende klassiker, som er genuint stort og bra. Er det en John Wayne film du må se, så er det The Searchers.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som tidligere nevnt: Alt med Lee van Cleef og Clintærn er å anbefale.

Videre har du jo også seriene "Deadwood" og "Hell on wheels".

er et klipp fra en av de feteste scenene i Hell on wheels (sesong 1?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hell on Wheels har jeg fulgt med på fra dag 1. FANTASTISK SERIE!

Tusen hjertelig takk for alle forslagene!

Kommer ikke til å ha tid til å game på en stund framover ser det ut som :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siden en del av de store, "tunge" navnene er nevnt så klasker jeg denne på bordet:

Blazing Saddles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hell on Wheels fortsatt tøft? Har kun sett sesong 1.

HELL ON WHEELS ER AMASZING

KAN VÆRE GEGJ ER FULL, MEN MÅ SE SERIE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totalsum 1041,20 kr

Fikk desverre ikke tak i alle tittlene, noen var visst gått ut av produksjon...

Tusen takk for alle tipsene! Blir mye filmtitting framover :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minner meg om den gangen jeg la inn bud på special edition samleboks av Tom & Jerry på fylla. Hadde det ikke vært for en freak som la inn bud over meg, hadde jeg måtte punge ut halvannen tusing for det der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...