Jump to content
Battlefield.no
Sign in to follow this  
cri74

Tech prat med John Carmack | Keytalk @ Quakecon

Recommended Posts

http://www.twitch.tv...hesda/c/2685852

John Carmack er grunnlegger av ID software og tech director, han er annerkjent som en teknisk guru når det kommer til grafikk og teknologi. 2012 keytalk var over 3 timer lang, og han lovet å begrense seg i år, men denne gangen er det også nesten 3 timer med nerdeprat. Allikevel snakker han om veldig interessante emner for de som liker å vite hvordan ting fungerer og høre hvordan han tester ut og utvikler spill relaterte ting. I fjor var han veldig giret på Oculus rift og søken etter null latency i skjermer, han overrasket mange ved å si at han hadde forsøkt laser rett på øyet for å oppnå akkurat dette, men at han synes det var dårlig kvalitet på bildet. Han har nylig fått en ny stilling i firmaet som produserer Oculus Rift, og var kanskje selve trekkplastret for at Oculus fikk en kraftig interesse fra spillmiljøet og utviklere verden over.

00-26

John Carmack åpner med å snakke om de to store nyhetene dette året og det er XBONE og PS4. Her er han selvfølgelig under NDA og kan ikke si så mye, men han innrømmer at han heller ikke har skikkelig testet plattformene. Han sier at han var mer fornøyd med hvordan Xbox 360 fungerte(enn PS3) med tanke på utviklersiden, men at denne gangen har Sony lagt mer arbeid i utviklerverktøy. Han deler en del personlige meninger om Kinect og sammenligner funksjonen med en en-knapp-mus, når de fleste som bruker mus ønsker seg flere knapper. Her peker han også på latency og problemer med hvordan Kinect fungerer for en spiller.

John mener allikevel at de to nye konsollene er så godt som like, og at de har omtrent samme utbytte av hardware, og at de ligner mye mer på en PC enn hva konsollene gjorde tidligere. Carmack fortsetter og snakker litt om teknologien som konsollene har med seg og de kontroversielle temaene som ble plukket opp av media, eksempel er hvordan de nye konsollene skulle være alltid online, og hvordan dette kan påvirke hvordan vi spiller spill. Tema avdrundes med Wii, Shield, Android og Apple.

26-28

Colud Gaming er noe som John snakket om i fjorårets keytalk og mye av dette årets keytalk snakker han mye om det samme. Det er restriksjoner i forhold til båndbredde og hvordan Could Gaming fungerer. 2012 keytalk har mer informasjon om dette.

29-45

Alle plattformene har mer kraft, spesielt med tanke på den nye generasjonen av konsoller, og dette betyr mye mener Carmack. Han fortsetter med en del tekniske detaljer om hvordan grafikken burde se ut og hva vi kan forvente i tiden som kommer. Her kommer det veldig mye teknisk og om hvordan hardware og teknologi fungerer sammen. Et poeng han tar opp er konsollenes unified memory funksjon, som i forhold til vanlig grafikk-kort, vil være raskere og bedre. Dette forklares med at GPU og minne på grafikk-kortene bruken en bus og har separat minne, og her mener han at en del fremskritt kan gjøres. Nvidia har et jerngrep på dette området mener han, hvor de bruke separate enheter på kortene.

45-1t03min

Display og skjermer og hvordan de kommer til å bli, hva som har vært fremskritt den siste tiden. Her snakker han mer om latency og hvordam man kan minske forsinkelser på skjermer. Oppløsninger på skjerm og aliasing. 4k skjermer og hvordan det kan skape problemer med latency. 3D og hvordan det kommer til å fungere i spill, hva som er problemer i spill og hva som er en utfordning.

Refreshrate og frames pr seconds, hvordan nye display og gamle skjermer fungerer for spill.

1t4m- (her tok jeg en pause :p )

Input og kontrollere, hvordan interaksjon fungerer. Her sammenlignes mus og keyboard, gamepads og konsoll kontrolle. Hvordan er den ene bedre enn den andre og hvorfor mus og keyboard er den beste måte å kontrollere spill. User interface og GUI

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...